GRUNDMASSE:
Pisk æggeblommerne hvide og cremede med sukkeret.
Hæld mælk og fløde i en gryde og kog det op. Sluk og lad det stå et minut.
Hæld dernæst mælke-fløden over æggeblommerne – under omrøring. Rør det godt sammen.
Hæld det hele tilbage i gryden. Giv det en forsigtig opvarmning mod kogepunktet under konstant omrøring. Man kan ikke forlade processen her.
Når de første antydninger af kogning viser sig i overfladen, tages gryden af blusset med det samme. Rør fortsat i den. Hæld massen tilbage i røreskålen fra før – eventuelt gennem en sigte. Lad den stå og køle af, hæld den derefter på ismaskine og frys.
OBS: Dette er en grundopskrift på en ismasse lavet som creme anglaise (at man emulgerer æg og mælk/fløde over varme). Den skal have en smagsgiver: Vanille er det mest klassiske, men man kan bruge alle mulige krydderier: Kardemumme, stjerneanis eller kanel – bare for at nævne nogle.
Her skal man typisk lade krydderiet koge op sammen med mælke-fløden og lade det stå og trække lidt.
Tak til Brødrene Price .....
For at give dig den bedste brugeroplevelse, bruge proice.dk cookies